Denken & Doen!

Dat zijn de kernwoorden van het oudercomité. Enerzijds willen we creatief en kritisch meedenken aangaande het reilen en zeilen van het leven op onze school. Tijdens een vier à vijftal avondvergaderingen luisteren we naar input vanuit de school. Wat zijn hun aandachtspunten, wat leeft er achter die indrukwekkende facade en hoe gaan zij om met de uitdagingen die ze dagdagelijks tegenkomen? Anderzijds is hier ook ruimte om als ouder je bekommernissen en bedenkingen over te maken. Wij horen immers de verhalen van de kinderen als ze 's avonds thuiskomen. Wat leeft er bij hen? Hoe ervaren zij de school en haar projecten?

Het oudercomité is ook een plek waar nieuwe projecten kunnen groeien. Zo heeft de vorige ploeg heel erg veel ingezet op klasprojecten. De organisatie hiervan wordt nu overgenomen door het lerarenkorps zelf. Indien nodig leveren we hier natuurlijk nog wel ondersteuning (zie verder bij Doen!). Dat maakt dat we dit jaar minder "eigen" projecten zullen hebben en dus ruimte om onzelf heruit te vinden. Wil je hieraan meewerken? Dan ben jij de DENKER die wij zoeken.

 

Doen! is ons tweede kernwoord. Met het oudercomtié hebben we een aantal schoolondersteunende activiteiten zoals de bar op de kerstmarkt en de kleuterbar tijdens de opendeurdag, maar ook klasoverschrijdende projecten zoals de slotactie van de fluoactie in de winter. Tenslotte zetten we ook onze schouders onder een actie om fondsen te werven. Geld dat meteen terugvloeit naar onze kinderen in de vorm van een extraatje. Zo voorzagen we afgelopen jaar alle klassen van een flinke boekenbon om hun klasbibliotheek uit te breiden. Steek jij graag de handen uit de mouwen? Dan ben jij een DOENER! En ook die hebben we nodig.

 

Ben jij die DENKER of DOENER die we zoeken? Of die Supervrouw/man/X die beide aankan? Scan onderstaande code en bezorg ons je gegevens! Geen QR-scanner bij de hand? Klik dan gewoon op de code en je komt ook op het formulier. Doen!

 Wie is wie?

 Kern Oudercomité 2019-2021  

Joris Claus - Voorzitter - +32 499 14 23 61

Martine Van Raemdonck (R) - Ondervoorzitter - +32 477 75 34 23

Ann Van Steenacker (L) - Penningmeester - +32 471 33 32 57

Kristina Vercammen (M) - Secretaris - +32 495 88 73 14

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.