foto 48 web   

 

WELKOM   IN  DE  5de KLAS

 

Welkom in het vijfde leerjaar….of moeten we zeggen “Bienvenue aux élèves de la cinquième année” want het vijfde leerjaar is het leerjaar waarin je dagelijks Frans zal leren en spreken.

Nu, dat is niet het enige wat je in het vijfde leert. Je komt ook veel te weten over percenten en  ruimtefiguren zoals de kubus en de balk. Je ontdekt de wereld van de grafieken en je neust rond in de oppervlakteberekening, je berekent je intrest of je winst, kortom je ontdekt er heel veel nieuwe dingen.

Tijdens de leeruitstappen ga je terug in de tijd en ontdek je de verschillende tijdperken en ook hun eigen planten- en diersoorten. Je gaat op stap door Kortrijk en komt er alles te weten over de Guldensporenslag van 1302. De zon en de planeten hebben geen geheimen meer voor jou, net als het ontstaan van België, Brussel en het parlement, je eigen lichaam en ga zo maar door.

Naast deze leerrijke activiteiten hebben we ook tal van speelse leermomenten zoals de vriendschapsdag, de muzodag,  Sint-Jozefsdag, de schoolreis en zo verder. Dit zijn klasoverschrijdende  activiteiten, waar alle kinderen jong en ouder wat van elkaar kunnen leren.

Je ziet dat er in het vijfde heel wat op het programma staat. Geen moment verveling en steeds een nieuwe uitdaging om je tanden in te zetten.