“Als de adelaars zwijgen, tateren de papegaaien” (W. Churchill)

Post in Ongecategoriseerd

Alaaf, bosklasvrienden van het eerste uur!

Zoals ene William Cowper ergens in de18e eeuw ooit zei: “Afwisseling is de ware specerij des levens en geeft het leven geur en smaak.” Wel, net daarom én omdat afwisseling van spijs doet eten, draaiden we vandaag het programma om: eerst wandelen en dan… Een verrassingsbezoek… Spannend!


Het weder was aan de frisse kant, doch bleef het gelukkig droog zodat we onze beentjes algauw konden invetten met Algipan voor een alweer stevige wandeling! De tocht zou ons via een oude vliegtuigschroef (overblijfsel van de Tweede Wereldoorlog) langs, door en in krinkelde winkelende waterloopjes leiden om uiteindelijk aan te komen bij een pouhon, een ijzerhoudende bron.

Nadien zetten we de wandeling verder richting ons resort om aldaar te genieten van het middagmaal: loempia met wat groenten en brood. En deze keer was niet honger maar wel ketchup de beste saus!

In de namiddag kregen we hoog bezoek van een professionele vogelaar! Valkenier Dominique (https://www.valkerij-dominique.be) meerde aan met in zijn kielzog een vlucht wonderbaarlijke roofvogels.

De rode wouw, de kara kara, de woestijnbuizerd, de boeboekuil, de slechtvalk, de kerkuil én een prachtige zeearend kwamen bij ons op de (ijs)thee.

Een fantastische show met prachtige dieren! Enkele van onze kinderen mochten assisteren en mogen zich nu officieel valkenier-in-spe noemen! Een ongelooflijk ornitologie-orgie!

Nadien trokken we het aanpalende bos in voor een heuse bosstratego. Onder een druppelregen werd een hevige strijd geleverd tussen harten, klavers en schoppen maar was vooral amusement troef!

Momenteel zitten we te likkebaardend te wachten op een overheerlijk avondmaal, over het menu werden we net gewaarschuwd door de sympathieke waardin van ons resort: “ ’t Ies vies!” …

Zometeen duikelen we de douche in om vervolgens het gehele familiefortuin op het spel zetten de vorm van een waar casino. De drukpers van onze valsmunterij draait hier al op volle toeren én de hartjes kloppen alvast vol ongeduld.

Tot morgen, lieve lezertjes!