Pak alles wat je kan en ga! (A. Hazes Jr.)

Post in Ongecategoriseerd

Hali halo allerliefste lezers. Hier zijn we weer met uw dagelijkse zetpil bosklasgenot!

Onze lieve kindertjes hadden er danig zin in vandaag! Dat uitte zich al bij het krieken van de dag want rond 5 uur 50 begon onze ochtendshift alreeds nadat de vroegste vogels al met veel jolijt met hun vleugels fladderden. Hoog tijd dus voor een heerlijk ontbijt. Dat kregen we ook in de vorm van chocolademelk en pistoletjes met choco… MMMM!

We begaven ons naar de geïmproviseerde ‘bos-klas’ waar we leerden hoe je een brief moet opstellen (hopelijk komt die snel toe) en kregen we nog wat weetjes te horen over korstmossen, zwammen en andere parasieten…

Nog even spelen en dan kropen we alweder de eetzaal in om onze buikjes te vullen: een paëllabereiding met extra mar-de-sel op gedroogde wijze deze keer, heerlijk!

We moesten ons heel snel klaarmaken om te vertrekken naar het magische sprookjeskasteel Reinhardstein, een lange en vermoeiende tocht stond op het programma, dus masseerden we nog gauw onze kuiten, voorzagen ons van de nodige amfetamines en wandelden dan het Ovifatse woud in.

En ook de weergoden hadden er weer danig veel zin in! De zon blikte likkebaardend over de einder en de hele natuur liet zich al zonnebadend van haar beste kant zien! Wij lieten de zon dus niet alleen in ons hart (maar ook ver daarbuiten) en waren alweder paraat om het Ardense natuurschoon tegemoet te gaan treden.

We zagen de skipistes (helaas zonder sneeuw), maakten van heel dichtbij kennis met enkele oekedoelekens en ook menig curieze kikker en sympathieke salamander knipoogde naar ons op het krinkelende winkelende wandelpad. Gezien het prachtige weder waagden enkele durfals zich aan synchroonduiken-in-meanderende-waterlopen en ook menige bottinne werd op waterdichtheid getest. De resultaten hiervan kan u binnenkort in Test-Aankoop terugvinden.

We volgden de rivieren Baheyon en de Warche, berekenden het debiet van de rivier, beklommen nog wat steile hellingen en eindelijk… eindelijk kregen we het prachtige kasteel in het vizier. Hier en daar klonk al een vrolijk “we zijn er bijna…”. Maar niets was minder waar, de meester vond het nodig een megagrote omweg te maken met megasteile hellingen en dus megastijve kuiten…GRMBL!

En dan, eindelijk, kwamen we aan bij het kasteel Reinhardstein. Een deftige deerne in traditionele klederdracht verwelkomde ons met open armen om ons te animeren met een wonderbaarlijke rondleiding in het kasteel. Met een sympathiek (nu ja) Nederlands accent bracht deze ridderin (of is het ridderes of gewoon ridster?) een boeiende rondleiding doorheen het kasteel! Harnassen, slagzwaarden, helmen en kanonskogels, alles passeerde de revue én we kennen nu ook de oorsprong van spreekwoorden als ‘over het paard getild’ en ‘op zijn geld zitten’.

Bij het buitenkomen van het mooie Eiffelkasteel hadden de weergoden er even genoeg van werden de hemelsluizen vakkundig opengezet om ons te trakteren op een frisse regenbui.

Lap, ons kampvuur van vanavond valt hierbij dus ook – letterlijk – in het water.

Na een korte doch pittige terugtocht arriveerden we opnieuw bij het gebouw en schuiven we moegemarcheerd aan voor een ‘spaghetti à l’Ovifat’, een vegetarisch brouwsel dat hier momenteel vlot wordt binnengelepeld.

Zometeen duikelen we een verkwikkende douche in en nadien wordt er naarstig figuur gezaagd (of is het gefiguurzaagd?) onder het vakkundige oog van meester Luc Van Passel en juf Mia en nadien houden we nog een zwoele zangstonde!

Met genegen genoegdoeningen van uw reporter ter plaatse!

P.S. De berichtjes op de blog worden hier vlotjes gelezen en onze zesdeklassers genieten duidelijk van zo’n kleine injectie nestwarmte op multimediale wijze!